Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Kategori: Tips & trix

Hur man vårdar Johnny Bulls stövlar

 

 Johnny Bulls stövlar och andra stövlar, tex en del Primeboots modeller, har förbehandlats med olja, därav den matta finishen på lädret. För att inte få fula fläckar på skorna när det kommer regn på dem, måste man impregnera innan man använder dem i regnet. Och för att inte förstöra den matta finishen så måste man använda sig av speciella produkter som är till för oljat läder, det går alltså inte att använda "vanlig" impregneringsspray eller skokräm - annars blir lädret glansigt. 

Jag köpte Bama's Renovatig Oil till att impregnera mina Johnny Bulls med. Den både skyddar och vårdar lädret samt behåller den matta ytan som man vill ha kvar. Innan man impregnerar ska man se till så att skorna är rena, är det fläckar på lädret får man försiktigt ta bort dem med en mjuk svamp eller lite papper men blöt inte pappret/svampen för att få fläckarna. När du gjort det går du ut och sprayar jämnt på skorna ca en halv meter ifrån dem. Viktigt att du inte är för nära för då kan det se fläckigt ut. Sedan kan man, om man vill, försiktigt dra med händerna på lädret för att jämna ut impregneringen. Låt sedan torka ett tag innan du använder dem ute i regnet. Intruktioner finns självklart på förpackningen. 

Så kom ihåg att endast använda speciella produkter anpassat för oljat läder, så att den matta ytan behålls!

 

Tips på presenter till farsdag

Father's day present ideas

 

Klicka på kollaget för att se vart allt kommer ifrån

 

På söndag är det ju fars dag, det får ni inte glömma! Här är ett litet kollega med idéer på vad man kan köpa till pappa sin om man vill välja att ge bort något. Man kan ju också göra något extra för sin pappa, typ som att göra en riktigt stor och härlig frukost, brunch eller varför inte laga en god tre rätters-middag? Eller kanske åka på liten en utflykt någonstans? Finns många sätt man kan fira på om man har möjlighet och vill göra det.

 

Ska ni fira era pappor och i så fall hur?

 

Upp