Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Nyttiga kanelbullar

Slänger upp ett recept på nyttiga kanelbullar som jag fick för mig att baka! Hade inget jäst hemma så jag körde på bakpulver istället. Bullarna ser inte mycket ut för världen men goda är de. Tänkte dock förbättra receptet en annan gång och kanske pröva med jäst istället, tror de blir ännu godare då.

 

 

Deg:

3 dl dinkemjöl fullkorn

0,5 tsk kardemumma

1 dl mjölk

1,5 tsk bakpulver

1 msk honung eller annan sötning

 

Fyllning:

0,5 dl urkärnade dadlar

1 tsk kanel

 

Gör såhär: Blötlägg dadlarna i varmt vatten under tiden du gör degen.

Blanda mjölk och honung först och rör om väl så att honungen löser upp sig helt i mjölken. Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda sedan i dem i mjölkblandningen. Arbeta degen lite och kavla ut den på en plåt med bakplåtspapper på.

Häll bort vattnet från dadlarna och mixa dem. Blanda sedan i kanel och bred ut fyllningen på degen. Rulla sedan ihop degen och dela upp den i lagom stora bitar. Lägg dem sedan i bakformar och in i ugnen på ca 200 grader i runt 10-20 minuter (beror på hur kladdig degen är och hur du vill ha bullarna). Njut!

 

UPDATE: Hahaha, bullarna se ju riktigt fula ut, vad hände med de till vänster liksom?!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas