Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Recept på nyttiga våfflor

En läsare undrade om receptet på de nyttiga våfflorna jag gjorde igår, så jag tänkte att jag kunde lägga upp det med en gång - även fast jag inte har någon egentagen bild på sköningarna. Fick bli ett kollage med bilder från weheartit istället, så får ni lite inspiration också på vad man kan servera till. Hur som helst, här är receptet:

 

Ingredienser

1 dl fullkornsmjöl (annat nyttigt mjöl kan nog också funka)
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk mjölk
1 ägg
50g kvarg/kesella/yogurt
ev. 1 tsk sötning (socker, stevia, honung, agave..)

 

Gör såhär

Blanda samman ingredienserna och smaksätt om du vill med exempelvis kakao, kanel eller vaniljpulver. Smeten bör inte vara för lös men heller inte för fast. Tjockare än pannkakssmet bör den vara. Glöm inte smör eller kokosolja när du gräddar våfflorna, annars bränner de lätt fast. Servera med turkisk yogurt/kvarg, bär och honung eller vad du nu vill toppa med. Vill man ha den där goda känslan av när kallt möter varmt precis som när man har glass på våfflan, kan man istället frysa in lite sötad kvarg eller turkisk yogurt och sen servera till våfflan. Precis lika gott som onyttiga våfflor tycker jag! En enkel nyttig chokladsås kan du göra till våfflorna också, recept hittar du HÄR men istället för att ställa chokladen i frysen så den stelnar, serverar du den som den är till våfflorna.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas