Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Hembakat nyttigt bröd

 

Igår bakade jag ett jättegott och nyttigt bröd! Det var inte så himla svårt att göra heller, dessutom behövde det inte jäsas innan det gräddades. Delar med mig av receptet som ursprungligen kommer från Ida Warg.

 

Ingredienser

2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (eller grahamsmjöl, rågmjöl eller något annat mjöl)
1 dl linfrön (krossade eller hela)
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat/bakpulver
en nypa havssalt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl yoghurt (jag tog naturell lätt yoghurt 0,5%)
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och riv sedan ner äpplet. Tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och kleta/häll i smeten. Toppa med pumpafrön på toppen. Skjuts in i ugnen 45-60min. Låt svalna innan du skär skivor.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas