Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Recept på pepparkaksbollar med choklad och mandel

Dessa pepparkaksbollar är verkligen supergoda och blir som en blandning av pepparkakor och praliner. Supergott och passar perfekt till jul. En alldeles utmärkt julklapp också som uppskattas av många. Pröva det, inte alls särskilt svårt!

Ingredienser

Pepparkaksdeg
Vit blockchoklad
Mörk blockchoklad
Mandlar
Vetemjöl


Gör så här

Låt pepparkaksdegen blir rumstempererad och blanda i mer vetemjöl i degen så att den blir lite torrare än vanligt. Detta gör man för att bollarna inte ska sjunka ihop helt när de är i ugnen. Forma sedan degen till små bollar (eller hjärtan/annan valfri form) och lägg dem på en plåt som du skjutsar in i ugnen enligt tid på pepparkakspaketet, eller tills de är torra och krispiga. Smält chokladen separat över två vattenbad medan du låter pepparkakorna svalna. När du är klar med det och bollarna svalnat doppar du hälften av dem i vit choklad och resten i mörk choklad. Toppa sedan med hackad mandel och ringla sedan över mörk choklad på de som är täckta med vit choklad och tvärtom med de andra. Låt pepparkaksbollarna stelna, antingen i kylen eller utomhus. Servera vid julbordet eller ge bort i julklapp i en fin burk.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas