Mia Johansson - kontakt: miajohansson@live.com

Nya hälsokostprodukter

Dessa hälsokostprodukter har nyligen fått flytta in i mitt köksskåp. Ska blir riktigt kul att testa en del av dessa produkter som jag inte testat innan, t.ex. kokosgrädden.

Kokosoljan från Kung Markatta innehåller 675 ml kallpressad kokosolja och den här burken köpte jag för en hundralapp ungefär. Hade nån rabattgrej också på 10 kr så lite billigare blev det. Anledningen till att jag köpte en så stor burk, den största, är för att man faktiskt tjänar på att köpa den istället för de små på 225 ml. Jämförspriset är mycket billigare på den stora burken och om man ofta använder slut de små burkarna tjänar man definitivt några lappar på att köpa den stora. Vet inte exakt vad de små ligger på, men runt 38-43 kr och den stora ligger då på runt 99 kronor. Så man tjänar helt klart några slantar i längden av att köpa den stora, i alla fall för min del. Jag brukar själv använda kokosoljan främst till att göra egen nyttig choklad, steka i (pannkakor), woka i, etc. Går oftast att byta ut mot smör och annat fett.


Kokosgrädden från Kung Markatta har jag inte testat ännu men det ska det blir kul att göra. Man kan ha den i smoothies, blanda i woken, såser, grytor, i bakning (ex puddingar) eller vispa som den är och använda istället för vanlig grädde gjord på komjölk. Den ligger på runt 21 kronor för 400 ml i en vanlig matvaruaffär.


Saltå Kvarn Järna's Fusilli Fullkorn har jag testat och den är riktigt god. Den är extra "bra" eller extra nyttig eftersom att den är gjord på 100% fullkornsdurumvete. De flesta fullkornspastor innehåller bara 50-55% fullkorn av något slags mjöl och resten vanligt mjöl. Så det var kul att hitta denna i matvaruaffärn som bara är gjord på fullkorn och inte vanligt mjöl. Dessutom är pastan KRAV-märkt och ekologiskt odlat på fullkornsmjölet av durumvete. Priset ligger på runt en tjugolapp.


Jordnötssmöret från Kung Markatta har jag testat någon enstaka gång och det är riktigt gott det med. Däremot är mitt favoritjordnötssmör det från Green Choice. Kommer nog att använda detta jordnötssmör mer i bakning istället för på gröten som jag brukar ha det andra nötsmöret till. Priset ligger på 35-40 kronor.


Fazer 100% Cacao blev jag överlycklig av att hitta inne på Willys. Varför då? tänker ni men jo, det är såhär att Fazer bara sålt kakao med typ 99% ren kakao och resten någon arom. Visst finns det många andra kakaosorter från andra varumärken som säljer ren kakao, men dessa brukar oftast vara väldigt dyra. Så när jag såg att de sålde denna kakao från Fazer inne på Willys blev jag så glad, och inte minst när jag såg priset som inte alls var farligt. Den ligger på 40 kronor och räcker hur länge som helst. Passar utmärkt i bakning - den är en traditionell vinnare i det svenska bakköket.


Älskar att pröva nya hälsokostprodukter. Tycker ni att detta är något jag borde fortsätta med, att recensera nya produkter jag testat?

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas